DMEDD Kermesi

10 Aralık 2023 Pazar günü Sheraton Ankara Oteli’nde 4 yılın ardından gerçekleştirilen DMEDD kermesimize 4500'ün üzerinde ziyaretçi tarafından katılım sağlanmıştır. Bu başarının ardında, DMEDD ruhunu taşıyan değerli üyelerimiz ve bursiyerlerimiz de yer aldığı için gururluyuz.

Afrika’dan Asya’ya, Amerika’dan Avrupa’ya uzanan geniş bir coğrafyadaki dış temsilciliklerimizde görev yapan Dışişleri Bakanlığı mensuplarının ve yurtiçi temsilciliklerimizin gönüllü katkılarıyla temin edilen ürünlerin yanı sıra, 40 yabancı misyonun ürünleri de kendilerine ayrılan stantlarda sergilenmiştir. Cumhurbaşkanımızın refikaları Sayın Emine Erdoğan’ın himayesindeki Afrika Kültür Evi de kendi standı ile kermesi renklendirmiştir. Azerbaycan, Bangladeş, Çin, Filipinler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Tayland kermes alanında kurulan sahnede ülkelerine özgü kültürel gösteriler sergilemiş; ülkemizden de Devlet Modern Dans Topluluğu ve Ankara Seymenler Kulübü kültürel programa muhteşem danslarıyla katkı sunmuşlardır.

Artık geleneksel hale gelen DMEDD kermesi, eğitime destek ve yardımlaşma amacı doğrultusunda farklı kültürleri buluşturan uluslararası bir etkinlik olmasıyla özel bir anlam taşımaktadır. Kuruluşundan bu yana 3000'den fazla öğrencinin umutlarının yeşermesine vesile olan DMEDD, kermesten elde edilecek bağışlar eğitim ve burs fonunun yanısıra eğitime yönelik yardım projelerinde kullanılacaktır.