YILLIK FAALİYET RAPORU

42. DÖNEM KOMİTELERİN FAALİYET RAPORLARI

  • Özlem Akay, Ayla Kahyaoğlu, Nigar Kılıç, Ülgen Gürmeriçliler

Türkçe Dersleri
Türkçe derslerimiz, Ayla Kahyaoğlu tarafından Türk Japon Derneği Vakfı’nda, haftada bir defa Salı günleri, iki seviye olarak gerçekleştirilmiş ve 24 Mayıs 2022 tarihinde katılımcılara başarı sertifikaları verilmiştir.

Söyleşi/Film Gösterisi
7 Mart 2022 tarihinde Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Türk Japon Vakfı ev sahipliğinde ödüllü yönetmen Eylem Kaftan’ın “İsmi Güzide/Vendetta Song” isimli belgesel filmi gösterilmiştir. Sonrasında yönetmen ve katılımcılar arasında söyleşi gerçekleştirilmiştir.

Konser
25 Mart 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’nın şef Rengim Gökmen yönetiminde piyanist Emre Yavuz’la birlikte icra ettiği konserin son provasını yerli ve yabancı katılımcılarla beraber izleyerek; sonrasında öğle yemeğinde bir araya geldiğimiz Rengim Gökmen ve Emre Yavuz’la sohbet etme imkânı bulduk.

Müzede Çağdaş Sanat Etkinliği
9 Nisan 2022 tarihinde Müze Evliyagil ev sahipliğinde çağdaş Türk sanatının üç kadın temsilcisinin küratör Burçak Yakıcı anlatımıyla tanıtıldığı, katılımcıların müzeyi gezmesinin ardından Duo Angora’nın mini konser dinletisiyle devam eden bir sanat etkinliği düzenlenmiştir.

Gezi
29 Nisan 2022 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde rehber eşliğinde özel bir tanıtım gezisi düzenlenmiştir. 7 Haziran 2022 tarihinde Beypazarı Anadolu Açık Hava Müzesi Yaşayan Köy’e Anadolu’nun sosyal ve kültürel yapısını tanıtma amacıyla çok sayıda yerli ve yabancı misafirin katıldığı bir gezi düzenlenmiştir.

Ziyaret
17 Mayıs 2022 tarihinde çok sayıda yerli ve yabancı misafirimizin iştirak ettiği, Türkiye Cumhuriyetinin ikinci Cumhurbaşkanı Sayın İsmet İnönü’nün yaşamış olduğu Pembe Köşk‘e; Sayın Özden Toker İnönü Hanımefendinin teşrifleriyle bir ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Sanat Etkinliği
26 Mayıs 2022 tarihinde, çok sayıda yerli ve yabancı misafirin katılımıyla, “DMEDD Özel Gösterimi” adıyla, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı son sınıf öğrencilerinin piyano, üflemeli, vurmalı ve yaylı çalgılarla opera, caz ve bale performanslarını sergilediği bir sanat etkinliği düzenlenmiştir.

Kültürel Etkinlik
20 Ekim 2022 tarihinde Ankara Kulübü Derneği ev sahipliğinde Ankara’nın zengin kültürünün, geleneklerinin, halk oyunlarının ve yöresel lezzetlerinin tanıtıldığı kültürel bir etkinlik düzenlenmiştir.

Belgesel Film Gösterimi
3 Kasım 2022 tarihinde ABD Büyükelçiliği Rezidansında, Büyükelçi ve eşinin ev sahipliğinde, Vaşington Büyükelçimiz Münir Ertegün’ün oğulları Ahmet ve Nesuhi Ertegün kardeşlerin caz müziğine olan katkılarını ve o dönemde yaşadıklarını anlatan “Kapıyı Açık Bırak/Leave The Door Open” filmi; Yönetmen Ümran Safter ve Yapımcı Suraj Sharma’nın da katıldığı gecede gösterilmiştir.

Tanıtım
24 Kasım 2022 tarihinde Mohair & Angora isimli firmaya ait tesiste, Ankara keçisinden üretilen tiftik, diğer adıyla moherin tanıtımının gerçekleştirildiği, yine son derece ilgi çeken geniş katılımlı bir etkinlik düzenlenmiştir.

  • Olcay Doğan, Aslı Uraz

Derneğimizin eğitim katkıları, Dışişleri Bakanlığı mensuplarının çocuklarına yöneliktir. DMEDD eğitim katkıları farklı kategorilerde verilmektedir.

  1. Şehit ya da vazife başı vefat durumunda verilen burslar,
  2. Değişik yaş gruplarına verilen eğitim katkıları,
  3. 8. Sınıflar İçin Lise Hazırlık Bursları,
  4. 12. Sınıflar İçin Üniversite Hazırlık Bursları,
  5. Üniversite Öğrencileri için Eğitim Katkıları.

Komitemizin ana faaliyetini oluşturan eğitim katkıları çerçevesinde başta görev başında vefat eden mensuplarımızın 10 çocuğuna ve şehitlerimizin 6 çocuğuna olmak üzere, mensuplarımızın çocuklarından üniversiteye devam eden 81 öğrenciye, LGS’ye hazırlanan 10 öğrenciye, YKS’ye hazırlanan 11 öğrenciye, özel durum kategorisinde yer alan 15 öğrenciye burs sağlamaktayız. Böylelikle Dernek olarak 2022-2023 öğretim yılında burs verdiğimiz öğrenci sayısı toplamda 133 olmuştur.

Yıl içerisinde Komite olarak,

  1. Ankara Üniversitesi Dil-Tarih-Coğrafya Fakültesi Kafkas Dilleri ve Kültürleri Bölümü Başkanı Sayın Prof. Dr. Birsen Karaca ile ortak yürüttüğümüz proje kapsamında, yurtdışındaki temsilciliklerimiz aracılığıyla, kütüphanelerinde ihtiyaç duyulan ve temininde zorluk yaşanan kitapların teslim törenini gerçekleştirdik.
  2. Tıp Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Derneğimizin mezun bursiyerleriyle yaptığımız söyleşi Bültenimizde yayınlanmıştır.
  3. LÖSEV’in hazırladığı Ramazan paketlerinin yapılmasına bursiyerlerimizle birlikte katılım sağladık.
  4. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle, YKS ile üniversite bursiyerlerimiz ve mezunlarımızla bir araya geldik; etkinliğimizde Yönetim Kurulu Üyemiz, İş Geliştirme ve Proje Yöneticisi Sayın Şeyda Erciyes ile, üniversite sonrası profesyonel yaşama adım atacak gençlerimize deneyim ve tavsiyelerini aktardığı bir söyleşiyi de gerçekleştirdik.
  5. Ağustos ayında düzenlenen Büyükelçiler Konferansında kurulan Derneğimiz standında bursiyerlerimiz bizlere yardımcı oldular.
  6. Kasım ayında Yönetim Kurulumuzun Anıtkabir ziyaretine de bursiyerlerimiz katılım sağladılar.
  • Seda Akkerman, Ülkü Kural, Tuğba Akkaya
  1. Dışişleri Bakanlığı mensup ve ailelerinin yurtiçi ve yurtdışı tayin dönemlerindeki uyum süreçlerini kolaylaştırmayı hedefleyen Aile Destek Birimi (ADB), Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğü bünyesinde DMEDD işbirliğiyle 19.07.2022 tarihli genelgeyle yeniden çalışmalarına başlamıştır.
  2. Yapılan tüm etkinlikler ve yürütülen projeler hakkında gerekli bilgilendirmeler web sitemiz, Bakanlığımızın Dışnet sayfası ve sosyal medya hesaplarımız üzerinden paylaşılmıştır. Derneğimizi daha iyi anlatmak ve geniş kitlelere ulaşabilmek amacıyla, var olan Facebook ve Twitter hesaplarımıza ek olarak Instagram hesabı da açılmak suretiyle sosyal medyanın etkin bir şekilde kullanımı sağlanmıştır.
  3. Gerçekleşen etkinlik ve projelerimizle ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı ve 3’er aylık periyodlarla yayınlanan 4 adet hem Türkçe hem de İngilizce Bülten hazırlanarak üyelerimize gönderilmiştir.
  4. Üyesi olduğumuz Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) için 4 yılda bir yenilememiz gereken rapor yenilenmiş ve konseyin kadınlarla ilgili düzenlediği çeşitli oturumlarına katılım sağlanmıştır.
  5. Avrupa ülkelerinin Dışişleri Mensupları eşlerinin kurmuş oldukları derneğimiz benzeri derneklerin bir çatı kuruluşu olan EUFASA’ya adaylık başvurusu yapılmıştır.
  6. Derneğimizin eğitim katkılarının finansmanında en büyük kalemi teşkil eden bağışların sürdürülebilmesine yönelik olarak dış misyon ve temsilciliklerimize bağış mektupları gönderilmiştir.
  7. LÖSEV, Ankara Kulübü Derneği ve TEMA gibi toplum yararına çalışan vakıf ve sivil toplum örgütleri ile Evliyagil Müzesi, Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı, Ankara Üniversitesi Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Çankaya Belediyesi gibi kurum ve kuruluşlarla ilişkiler geliştirilmiş ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleri kapsamında işbirliği yapılmıştır.
  8. Dışişleri Bakanlığı Akademi Başkanlığının düzenlediği eğitim programı kapsamında yeni göreve başlayan aday konsolosluk ve ihtisas memurlarına ve eşlerine “DMEDD Tanıtımı,” ilk kez yurtdışında sürekli göreve atanan genç diplomatların eşlerine yönelik “Yurtdışında Görev Yapmanın İncelikleri ve Sorumlulukları” ile ilk kez yurtdışına misyon şefi olarak atananlar ve eşlerine “Konut Yönetimi ve Temsil” konulu sunumlar yapılmıştır.
  9. Gerek Bakanlık mensuplarımız ve üyelerimiz gerekse de Ankara’da bulunan yabancı misyonlarca derneğimize yapılan her türlü başvuru, talep, bilgi edinme amaçlı girişim komitelerimizle koordineli bir şekilde yanıtlanmış ve gerekli yazışmalar yürütülmüştür.
  10. Derneğimizin faaliyetlerine gönüllü olarak destek veren katılımcılara sunulmak üzere sertifika ve katılım belgeleri hazırlanmıştır.
  11. 2022-2023 yılına ait burs duyurusu hazırlanarak Dışnet’te ve web sitemizde yayınlanmış ve geçen yıl olduğu gibi burs başvuruları online olarak web üzerinden alınmaya devam etmiştir.
  12. DMEDD Gastrodiplomasi Eğitim Programına katılan eğitimcilerin her türlü ulaşım ve konaklama hizmetlerinin organizasyonu yapılmış; aynı zamanda sözkonusu konaklamalar için Sheraton Oteli’nin Derneğimize promosyonlu ücretlendirme uygulaması sağlanmıştır. Program kapsamında verilen her bir eğitim sonrası öğrencilere takdim etmek üzere katılım sertifikaları hazırlanmıştır. Eğitimlerin video kayıtlarının alt bant metinleri yazılmıştır.
  13. 13. Büyükelçiler Konferansı kapsamında, Onursal Başkanımız Sayın Hülya Çavuşoğlu ve Bakan Yardımcımızın eşi Sayın Hatice Kıran’ın da teşrifleriyle DMEDD Oturumu düzenlenmiştir. Bu vesileyle, büyükelçilerimizin kıymetli eşleri için, Derneğimizin kırkıncı yılına ithafen hazırladığımız “DMEDD Kuruluş Öyküsü” isimli belgesel filmimizin gösterimi gerçekleştirilmiştir. Ayrıca filmimizin kısa ve uzun versiyonları hem web sitemize hem de Derneğimizin YouTube kanalına yüklenerek daha geniş kitlelerin erişimine açılmıştır.
  14. Kurucu büyüklerimize minnettarlığımızın sembolü olarak Derneğimizin 40. Yılına özel plaketler yaptırılmış ve büyüklerimize takdim edilmiştir.
  15. Ankara’da bulunan yabancı misyon şefleri eşlerinin üye olduğu SHOM ile toplantılar yapılarak SHOM üyelerine derneğimizin faaliyetleri hakkında bilgi verilmiş; olası ortak projeler üzerine görüş alışverişinde bulunulmuş ve bunlardan bir kısmı hayata geçirilmiştir. Ayrıca Geleneksel SHOM Çayına Yönetim Kurulu Üyelerimizin katılımı organize edilmiştir.
  16. Ankara’da görev süresi dolan Büyükelçilerin eşlerine veda, Ankara’ya yeni atanan Büyükelçi eşlerine ise hoşgeldiniz mektupları gönderilerek derneğimiz tanıtılmıştır. Bu kapsamda derneğimizin faaliyetlerine aktif katılım gösteren yabancı misyonlardan biri olan ve Ankara’daki görev süreleri biten Bangladeş Büyükelçisi Sayın Mosud Mannan ve değerli eşleri Nuzhat Mannan’a, Bangladeş Büyükelçiliğinde düzenledikleri film gösteriminin ardından veda edilmiş ve Derneğimize yaptıkları kıymetli bağış teslim alınmıştır.
  17. Anıtkabir’e biri 8 Mart Kadınlar Gününde ve diğeri ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin yıl dönümü olan 10 Kasım’da olmak üzere iki defa resmi tören gerçekleştirilmiştir.
  18. Derneğimizin kültür ve tanıtım faaliyetleri kapsamında kullanılmak üzere 2 adet DMEDD logolu roll up banner, DMEDD logolu paket kağıtları, kumaş çantalar ve torbalar bastırılmış ve Mohair&Angora markasından Ankara’ya has tiftik eşarplar yaptırılmıştır.
  19. Derneğimiz adına üyelerimiz ve iletişimde olduğumuz kurum ve kuruluşlara hitaben yeni yıl ve bayram tebrikleri gönderilmiştir.
  20. Devam eden pandemi koşullarından dolayı Yönetim Kurulu toplantılarının bir kısmı zoom üzerinden çevrimiçi yapılmış; Mayıs ayından itibaren ise DMEDD ofisinde gerçekleştirilmiştir.
  21. Komitelerimizin düzenledikleri bazı gezi ve turlara gerek duyuldukça Bakanlıkla koordineli bir şekilde ulaşım ve yerel makamlarla koordineli bir şekilde güvenlik sağlanmıştır.
  22. Derneğimizin tabi olduğu İçişleri Bakanlığı Dernekler Genel Müdürlüğü’nün iki senede bir gerçekleştirdiği mutat denetim başarılı bir şekilde sonuçlanmıştır.
  23. İş güvenliği kanunu gereğince, iş güvenliği raporu sonucu derneğimizde bulundurulması zorunlu iş güvenliği ekipmanlarının (yangın söndürücü, acil çıkış levhaları, ecza dolabı, acil telefon levhaları) kontrolü sağlanmıştır.
  24. “Demirbaş” ve “Üye Kayıt” defterlerimiz kontrol edilmiştir.
  25. 42. Yönetim Kurulu döneminde 18 yeni asıl üye kaydedilmiştir. 8 Şubat 2023 tarihi itibariyle asıl üye sayımız 542 kişidir.
  26. Dernek faaliyetlerinde diğer komitelere azami destek sağlanmıştır.
  • Didem Türemen, Özge Yılmaz, Hayriye Nur Alpay, Ayşegül Peşmen, Günser Eymir

Geçen yıl olduğu gibi, bu sene de geleneksel DMEDD kermesini COVID 19 salgını nedeniyle maalesef gerçekleştiremedik. Dış temsilciliklerimize gönderdiğimiz mektuplarda, DMEDD burslarının sekteye uğramaması ve yardım projelerinin sürdürülebilmesi için derneğimize yapılabilecek bağışların önemine dikkat çektik. Bu çerçevede 67 dış temsilciliğimizin katkıları Derneğimize ulaşmış bulunmaktadır. Zorlu çalışma şartlarına karşın DMEDD’e desteklerini esirgemeyen ve bağışta bulunan tüm temsilciliklerimize bir kez daha teşekkürlerimizi sunarız.

2022 yılında Sosyal Komite olarak,

  1. 23 Mart Çarşamba günü, Kavaklıdere Sosyal Kulübü’nde aramızdan ayrılan yönetim ve denetim kurulu üyelerimize bir veda yemeği düzenlendi.
  2. 30 Mart Perşembe günü, Uluslararası Kadın Ayı’nın kutlanması sebebiyle, Filipin Büyükelçiliği ve Ankara Olgunlaşma Enstitüsü işbirliği ile Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nde bir program gerçekleştirildi.
  3. 16 Nisan Cumartesi günü, Bakanlık mensuplarımızın çocuklarına Çankaya Belediyesi Zübeyde Hanım Çankaya Evi’nde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebeti ile Cupcake Atölyesi düzenlendi.
  4. 17 Haziran Cuma günü, Kavaklıdere Sosyal Kulübü’nde aramızdan ayrılan yönetim ve denetim kurulu üyelerimize bir veda yemeği düzenlendi.
  5. 19 Ekim Çarşamba günü, Kavaklıdere Sosyal Kulübü’nde, öğretmen Ergun Çuhadar eşliğinde briç derslerine başlandı.
  6. 28 Aralık Çarşamba günü, Hausa Restaurant’ta aramızdan ayrılan yönetim ve denetim kurulu üyelerimize veda yemeği düzenlendi.
  • Gülnur Bigalı, Ahu Kapucu, Şeyda Erciyes, Yasemin Işık
  1. Göreve geldiğimiz tarihten itibaren ülkemizin çeşitli yerlerindeki okullardan derneğimize ulaşan yardım taleplerinin değerlendirilmesi sonucunda 12 okula; robotik kodlama seti, zeka oyunları ve okul kütüphaneleri için kitap yardımında bulunulmuştur.
  2. Robotik kodlama seti, Çorum-Osmancık Meliha-Rıfat Göbel Ortaokulu’na ve Antalya-Manavgat Belenobası İlk ve Ortaokuluna Zeka oyunları ise Gaziantep Şehit Kamil Türkan-Mehmet Akcan İlkokulu’na gönderilmiştir.
  3. Milli Eğitim Bakanlığı’nın ‘Kütüphanesiz Okul Kalmasın’ kampanyası’na destek olmak amacıyla Okul kütüphaneleri için kitap gönderilen okullar ise şunlardır;
    1. Mardin-Dargeçit, Altıyol İlkokulu ve İmam Hatip Ortaokulu
    2. Bolu-Yeniçağa, Borsa İstanbul İmam Hatip Ortaokulu
    3. Bitlis-Merkez, Kazımpaşa İlkokulu
    4. Van-Özalp, Yatılı Bölge Ortaokulu
    5. Şırnak-Silopi, Sekvan Tayşun İlkokulu
    6. Ağrı-Merkez, Yukarı Ağadeve İlkokulu
    7. Diyarbakır-Dicle, Cumhuriyet İlkokulu
    8. Malatya-Kuluncak, Aşağı Sultanlı İlkokulu
    9. Şırnak-Cizre, Vatan Ortaokulu
  4. Derneğimiz kuruluşundan bu yana eğitim ve öğretim alanında hassasiyetle yaklaştığı yardım projelerine bu sene de bir yenisini ekleyerek, dış temsilciliklerimizde önem arz eden aşçı ve servis elemanı ihtiyacına katkıda bulunabilmek amacıyla Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi işbirliği ile bir Gastrodiplomasi Eğitim Programı hazırlamıştır.
    1. Bu bağlamda DMEDD, Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi, Turizm ve Otelcilik Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ve Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile bir protokol imzalayarak yerli ve yabancı şef ve eğitimcilerin katılımıyla bu projeyi gerçekleştirmiştir.
    2. Ekim ayından başlayarak 4 ay süren Gastrodiplomasi Eğitim Programımız, Özyeğin Üniversitesi Le Cordon Bleu Türkiye Direktörü Defne Ertan Tüysüzoğlu’nun ve öğretim görevlisi Şef Erich Ruppen’in katılımıyla başlamıştır. Daha sonra bu eğitimler;
      1. Şef Murat Erşekerci’nin Barista,
      2. Şef Bülent Yenilmez’in Miksoloji,
      3. Şef Hakan Doğan’ın Ekmek ve Mayalı Ürünler,
      4. Şef Julijana Yenilmez’in Barista,
      5. Şef Süleyman Engin’in Glutensiz Mamüller,
      6. Şef Paul Metay’ın Fransız Pastacılığı,
      7. Şef Ali Ronay’ın Geleneksel Türk Mutfağına Yeni Bir Bakış, Menü Hazırlama ve Tabaklama dersleriyle devam etmiştir.
    3. Ayrıca Dışişleri Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğümüz ve Protokol Genel Müdürlüğümüz yetkilileri tarafından Bakanlığımızdan kıdemli bir servis elemanının da katılımıyla Bakanlığımıza alınacak personelde aranan özellikler, genel protokol kuralları, protokol masası hazırlanması ve yemek servisi konularında kapsamlı bir sunum gerçekleştirilmiştir.
    4. Bu programın son dersi olarak çikolata yapımı eğitimi, yönetim kurulu üyemiz ve aynı zamanda Le Cordon Bleu mezunu olan ve bu projenin gerçekleşmesinde çok büyük emeği geçen Ahu Kapucu tarafından yapılmıştır.
    5. Bütün bu proje dahilindeki eğitimler teorik ve uygulamalı olarak proje okullarımızda gerçekleştirilmiş olup, bu programdan Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Mutfak Sanatları Bölümü ve Mogan MTAL’den seçilmiş öğrenciler yararlanmıştır.
    6. Yapılan her eğitim sonrasında öğrencilere katılım sertifikaları verilmiş, içlerinden en başarılı olan bir öğrenci de Le Cordon Bleu eğitim programının bir modülüne burslu olarak katılma hakkı kazanmıştır.
    7. Ayrıca yapılan tüm eğitimler kayıt altına alınmış, sadece Bakanlık mensuplarımızın faydalanabilmesi için yine Bakanlığımız tarafından uygun görülecek bir platformda erişime açılacaktır.
  5. Geçtiğimiz yıl görevi başında hayatını kaybeden Dışişleri mensubunun ailesine vefat yardımı yapılmıştır.
  • Arzu Kocaoğlu
  1. 01 Ocak 2022 - 31 Aralık 2022 tarihleri arasını kapsayan 42. Döneme ait detay mizanlar TL, Dolar ve Euro olarak hazırlanmıştır.
  2. Hâlihazırda taşınmaz değer olarak 225.000 TL satın alış değeri olan ve ofis olarak kullanılan 1 adet apartman dairemiz mevcuttur.
  3. 2013 tarihli dernekler kanununa göre Derneğimiz muhasebede işletme sisteminden, bilanço sistemine geçmiştir. 2022 yılı TL, Dolar ve Euro hesap bilgilerine istinaden (31 Aralık 2022 tarihli TCMB kuruna göre 1 Dolar=18,6983 TL – 1 Euro=19,9349 TL) hazırlanan TL gelir gider tablosu genel kurula sunulmuştur.
  • Sermin Kök, Kadriye Altınok, Özge Yalazı Akıntı
  1. 17 Ocak 2023 tarihinde yapılan genel denetimde Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nce düzenlenen Dernek İç Denetim Raporu formatına uyulmuştur.
  2. DMEDD’e ait TL, Amerikan Doları, Euro ve Pound tipi hesapların denetiminde, bütün faturalar, banka ekstreleri, yevmiye defteri, büyük defter, alındı belgeleri, karar defteri, gelen-giden evrak kayıt defterleri, üye kayıt defteri, demirbaş kayıt defteri kontrol edilmiş olup, yapılan bütün işlemlerin doğruluğu tespit edilmiştir
  3. Faaliyet komitelerinin çalışmaları incelenmiş ve görevlerini eksiksiz yaptıkları görülmüştür.